Hoe ik werk

Als stille helper, werk ik mee aan vele projecten of geef ik anderen een duwtje in de rug om engagementen op te nemen en met veel zin zich in te zetten om te doen wat men doet. Ik stimuleer vele anderen om initiatieven te nemen of hun eigen ‘sterke punten’ verder te ontwikkelen. Zo ben ik mee de bezieler van projecten van mezelf en anderen.

Als ideeënfontein bedenk ik zelf oneindig veel zaken. Vele blijven ronddwalen in mijn hoofd, andere komen in mijn lijst van dromen, nog andere deel ik met anderen en sommige worden werkelijkheid.

Als doorzetter, grenzenverlegger en nieuwfreak probeer ik graag nieuwe dingen, werk die uit tot in detail. Nadien geef ik die door, aan anderen, die er opnieuw hun energie in stoppen en hun ding van maken.

#Generation Stronger

West-Vlaams meldpunt Kindertalentenfluisteraars

Dit project schreef ik voor de vzw kindertalentenfluisteraars.

Timing: sept 2021 – juni 2022
Doelgroep: West-Vlaamse basis en middelbare scholen

vzw Kindertalentenfluisteraars, gesteund door Rode Neuzen Fonds en de KBS


Project ‘Positief Organiseren’

Rust-Roest Brugge . 100 jaar innovatie

Hoe breng je positiviteit in een vereniging die in een dieptepunt zit. Waar veel leden ingeschreven zijn maar waar het aantal vrijwilligers slinkt, de communicatie niet meer vlot verloopt en zo goed als iedereen droomt van vroeger, van hoe het toen zoveel beter was. Hoe professionaliseer je een sportvereniging?

Met als methodiek AI (appreciative Inquiry), veel aandacht besteden aan de vrijwilligers en hun -werk, en met het opnieuw bouwen aan vertrouwen, creëren van transparantie en mensen kansen geven is de vereniging langzaam maar zeker terug op koers aan het komen. Het bestuur werd vernieuwd, nieuwe ideeën en initiatieven kregen een kans, projectwerking, …

Telkens opnieuw alle sterke punten zoeken, vinden en verbinden.

Opdrachtgever: Koninklijke Turnkring Rust-Roest Brugge vzw

Schatten onder de ijsberg

Talententaal in de Gym- en Sportwereld

Gym- en Sportwereld besmetten met de Talenten-Taal. Dit project bestaat uit sportkampen (Gym en Talenten), lezingen over talenten en opleiding van trainers.

Omdat Talenten meer zijn dan enkel iets goed kunnen. Omdat talenten meer zijn dan enkel het goed zijn in sporttechnische zaken.

Omdat er in elk kind, in elke jongeren, in elke trainer/coach, in elke ouder, in elke vrijwilliger, zoveel talenten zitten die we kunnen verbinden met elkaar en zo een mooier en groter geheel vormen.

Een project van Rust-Roest Brugge vzw, gesteund door InsideOut Fonds en de KBS

Blij-met-Mij kindertrainingen

Kindertrainingen en ouderavonden rond Talenten, Veerkracht en Zelfvertrouwen

Reeks van 5 halve dagen interactief en creatief werken met kinderen en hun ouders rond talent, veerkracht en zelfvertrouwen in Brugge.

Het belang van online connecteren

Online webinar voor bestuurders van Gymnastiekverenigingen

Opdrachtgever: Vlaamse Gymnastiekfederatie

Lezing “Blinkende ogen in Gym, de kracht van de ouders”

POM-West-Vlaanderen

Opleiding …

Renovatie ruimte tot praktijkruimte

foto’s tuinhuis

Talenten fluisteren in Kenia

Inleefreis in Kenia, zomer 2019, met mijn echtgenoot en het Team Kenia van de Abdijschool van Zevenkerken

Gastdocent Arteveldehogeschool